Faits divers

2022: de 15 best gelezen artikelen van Investment Officer

De best gelezen artikelen op Investment Officer van dit jaar hebben iets gemeens: ze gaan in hoofdzaak vrijwel allemaal over (aanstaande) veranderingen op de markten, in het beleid van het kabinet of de gevolgen van nieuw eigenaarschap bij bedrijven en partijen in de sector. Het illustreert de onzekerheid bij veel lezers over de transformatie naar nieuwe, uitdagende tijden.

Het veruit best gelezen artikel van dit jaar kwam van de hand van onze medewerker Jeroen Boogaard. Zijn analyse in onze krant IO Institutioneel over de Nederlandse woningmarkt stak er met kop en schouders bovenuit. Dat artikel was spot on: sinds dit najaar dalen de woningprijzen maand op maand. 

Op de plaatsen 2 en 3 van het erepodium staan artikelen over het belastingplan 2023. Daarin neemt het kabinet-Rutte IV het boxenstelsel op de schop, waardoor ondermeer het (inkomen op) vermogen zwaarder belast zal worden, terwijl de regering op termijn de belasting op arbeid zegt te willen verlagen. 

Ook artikelen over de overname van NN Investment Partners door Goldman Sachs Asset Management kunnen op veel interesse van de lezers van IO rekenen. 

Top 15 van best gelezen artikelen in 2022: