Over Investment Officer

Investment Officer is een onafhankelijk journalistiek platform dat zich richt op professionals die actief zijn in de wereld van asset owners, asset management en asset servicing bedrijven. Het platform is een initiatief van de FD Mediagroep. Het werd augustus 2008 gelanceerd en is actief in drie landen: België, Nederland en Luxemburg. 

Ook worden er door Investment Officer netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Zo is het initiatiefnemer van het Fondsevent en van de jaarlijkse Investment Outlook en van andere hoogwaardige (voor de doelgroep bestemde) bijeenkomsten.

Op de website van Investment Officer zijn meerdere unieke databases te vinden, zoals een database met meer dan 35.000 beleggingsfondsen en ETF’s en een database welke meer dan 13.000 marktvisies en rapporten bevat van meer dan 80 asset managers. Abonnees van Investment Officer worden dagelijks op de hoogte gehouden van de nieuw toegevoegde rapporten en marktvisies. Daartoe ontvangen ze op alle werkdagen de Morning Call in hun mailbox. Ook kan men alle werkdagen een nieuwsbrief met het laatste nieuws ontvangen over de markten en uit de sector.

Tot het einde van het eerste kwartaal van 2022 droeg het platform in Nederland de naam Fondsnieuws, terwijl de twee zusterplatformen in België en Luxemburg gelanceerd zijn onder de naam Investment Officer. Het Belgische platform is eind 2017 van start gegaan. De artikelen worden zowel in het Frans als in het Nederlands gepresenteerd. Tevens worden  events voor de doelgroep georganiseerd, zoals Portfolio Day. In 2020 is Investment Officer ook in Luxemburg van start gegaan met een platform. 

 

Dagelijkse leiding

De dagelijkse leiding is in handen van  Lenneke Arts en Jasper Staring. De eerste is verantwoordelijk voor het redactionele beleid van alle platforms van Investment Officer, de ander voor sales, marketing en business development.  Samen voeren zij het uitgeefbeleid. 

Staring komt uit de financiële dienstverlening. Hij heeft bijna zeven jaar gewerkt voor Fortis Investments en is betrokken geweest bij de opstart van de financiële retailactiviteiten van Vendex KBB. In 2003 is hij het online marketingbureau ABNC gestart. In 2005 voegde hij daar FinFiles aan toe: een specialist in het opzetten en beheren van databases met informatie over financiële producten.

Redactie:

Lenneke Arts werkt sinds 2017 bij Investment Officer en is hoofdredacteur. Ze werkte eerder bij de marktenredactie van Het Financieele Dagblad, MKB Servicedesk en Het Algemeen Dagblad. Ze heeft een master journalistiek gedaan aan de VU en heeft de opleiding tot DSI Beleggingsadviseur succesvol afgerond.

- Geert Dekker is september 2023 begonnen als redacteur van Investment Officer. Geert studeerde cultuursociologie en heeft inmiddels meer dan dertig jaar ervaring in de financiële journalistiek. Hij werkte onder meer voor Management Team, de Haagsche Courant en de Volkskrant. 

- Max Severijns is correspondent in de Verenigde Staten voor Investment Officer. Hij is in juni 2021 begonnen als redacteur. Hij haalde zijn master  internationale betrekkingen aan de Universiteit van Milaan. Tijdens zijn studie werkte hij als leraar Engels. Eerder studeerde hij communicatie en oriëntaalse talen aan de Zuyd University of Applied Sciences en de Shinsu University in Matsumoto, Japan.

- Justin Doornekamp versterkt sinds 2022 de redactie van Investment Officer enkele dagen. Hij richt zich met name op de Nederlandse vermogensbeheerders en family offices. Justin werkte voor de IEX Media Group en is editor in chief van ABM Financial News.

- Maarten van der Pas is sinds januari 2024 redacteur van Investment Officer. Hij heeft een ruime ervaring als redacteur en auteur, zowel zelfstandig als voor Reed Business, Rabobank, FD, Morningstar, Robeco en Van Lanschot Kempen.

Raymond Frenken coördineert de meertalige internationale berichtgeving van Investment Officer als managing editor international. Hij schrijft ook over internationale financiële regelgeving. Raymond kwam in 2022 aan boord als editorial manager van Investment Officer in Luxemburg, waar het aantal abonnees sindsdien vertienvoudigd is. Raymond heeft gewerkt onder meer in de VS, het VK, Zwitserland, Frankrijk en België. In Nederland heeft hij het kantoor van Bloomberg opgezet, werkte voor het FD, FT/MarketWatch en CNBC, en zette in Brussel een journalistiek themakanaal op over de EU dat nu in handen is van EurActiv. Daarnaast was hij senior manager communications (finance) voor DSM en tussen 2014 en 2021 director communicatie van de European Banking Federation (EBF) in Brussel.

Muriel Mattiussi-Kirchhof ondersteunt de redactie met vertalingen Nederlands-Frans.

Mike Gordon is medewerker van Investment Officer.lu. Hij heeft eerder gewerkt voor Dow Jones Newswires/ Wall Street Journal in Luxemburg, alsook voor MLex market intelligence en voor het Luxemburg actieve New Media. Mike, van Canadese afkomst, heeft bovendien een aantal jaren gewerkt voor Banque Internationale à Luxembourg. 

Marketing, sales en custom media 

- Hebe Helmons is sinds begin 2024 marketing & sales director van Investment Officer. Zij geeft leiding aan het commerciële team en is verantwoordelijk voor internationale media- en abonnementenverkoop, events en het merk Investment Officer. Eerder was ze onder meer werkzaam bij Heineken/Vrumona, Viacom en FD Mediagroep.

- Andjenie Mohan is marketingcommunicatie manager voor de websites van Investment Officer. Zij onderhoudt het contact met de partners van ons platform. Eerder was ze ondermeer digital project & campaign manager van MediaScience en online marketeer van Sanoma Media.

- Yannick Lunshof is in 2021 in dienst getreden als editor custom media  en is op dit moment business owner branded content van Investment Officer. Eerder was hij actief als accountmanager voor de FD Mediagroep en werkte hij gedurende 4 jaar als marketing manager voor Think ETF’s / Van Eck. Eerder in zijn loopbaan is hij actief geweest als personal banker voor ING.

Medewerkers en kennisexperts 

Daarnaast werkt de redactie voor de productie van haar websites en magazines in Nederland, België en Luxemburg samen met een vaste groep van ervaren financiële journalisten, van wie een aantal een achtergrond hebben in de financiële sector. Ook wordt bij de productie gebruik gemaakt van vaste medewerkers op het terrein van vormgeving, art direction, fotografie en infographics.

Vormgeving en opmaak van alle printproducten worden gedaan door Fier Media. 

Tot slot zijn talrijke beleggingsprofessionals, wetenschappers en consultants als columnist (of kennisexpert) aan Investment Officer verbonden. Experts die wekelijks of maandelijks voor onze platforms een bijdrage leveren zijn Bernard ter Haar, Han de Jong, Han Dieperink, Eduard Bomhoff, Anne Gram, Jeroen Blokland, Edin Mujagic, AF Advisors, Hart Advocaten, Morningstar en Ortec Finance.