Dit artikel wordt u aangeboden door State Street SPDR ETF’s.

Q3 Bond Compass: Risico's in evenwicht brengen deze de zomer

Jason Simpson, SPDR ETF Senior FI Strategist

De hogere inflatie en de stijgende rente van de centrale banken zullen de komende maanden constant blijven, maar, belangrijker nog, de groei is afgezwakt. De obligatiemarkten suggereren dat hoe meer de centrale bank teugels aanspant, hoe moeilijker de economische landing zou kunnen zijn. Dit scenario zou een volatiel maar gunstiger klimaat kunnen creëren voor obligaties.

Bekijk de korte video met een update van Jason Simpson, Senior Fixed Income ETF Strategist

Hoe de obligatiemarkten in het derde kwartaal te benaderen?

Duration verhogen. Voor overheidsobligaties zien we kansen in het aangaan van meer duration, vooral in de VS en een positionering in de buik van de curve. In Europa moet de ECB een inhaalslag maken bij het verhogen van de rente, maar een groeivertraging lijkt verzekerd. Onzekerheid betekent dat het verhogen van duration moet worden beperkt.

Groeidynamiek wijst in de richting van obligaties met investment grade kwaliteit. De onzekere groeiomgeving houdt ons gefocust op obligaties met een hogere ratings. De prijsherziening was misschien niet zo streng als voor obligaties met een lagere rating, maar de fundamentals blijven er gezond uitzien.

Diversifiers voor opkomende markten. De onverbiddelijke stijging van de USD kan worden omgebogen door te focussen op China Treasuries, waar de valuta stabieler is. Tevens kan men kijken naar Hard Currency obligaties. Beide zouden moeten fungeren als diversificatie van de portefeuille, wat belangrijk is in een omgeving waar zoveel assets gecorreleerd zijn geraakt.