Event IO Outlook 2024: Inflatie en AI

20231130_165638(1).jpg

“Een vliegtuig met haperende motoren,” zo beschreef econoom Edin Mujagic zijn vooruitzichten tijdens IO Outlook 2024. Niet alleen de gestegen rente en de onaangenaam hoge inflatie vormen uitdagingen, maar ook de groeiende schuldenlast remt consumentenbestedingen en daarmee de economische groei. Met een knipoog naar het publiek en de economische wetenschap voorspelde Mujagic op 13 april om 13:13 een mogelijke recessie, waarbij een zachte landing als onwaarschijnlijk werd beschouwd.

Gerben de Zwart, hoofd investment solutions bij pensioenbelegger APG, bracht in 2023 de magnifieke zeven onder de aandacht, de zeven technologiebedrijven die leidend bleken te zijn in kunstmatige intelligentie (AI). Hij illustreerde hoe AI de economie blijvend zal veranderen, waarbij de meest innovatieve en kapitaalkrachtigste bedrijven zullen overleven.

Het debat tussen CIO’s van grootbanken was een vuurwerkshow, waarbij elke CIO werd geconfronteerd met zijn eigen standpunten. Han Dieperink (Aureus) noemde de SFDR-richtlijnen een stap terug, wat leidde tot stevige repliek van Taoufik Boussebaa (Rabobank). Ook kruisten Bob Homan (ING) en Luc Aben (Van Lanschot Kempen) de degens over het belang van geopolitiek in asset allocatie.

Speciale dank gaat uit naar onze partnerexperts: Aegon Asset Management,  Invesco, OBAM Investment Management, State Street Global Advisors,  Symbiotics Investments en Triodos Investment Management, zonder wie dit evenement niet mogelijk zou zijn geweest. Bekijk hier alle presentaties, het redactionele verslag en de foto’s.

Beleggers hebben te maken met veel onzekerheden, van geopolitieke spanningen tot aan schokken in de economische groei. Volgend jaar lijken die onzekerheden alleen maar toe te nemen. Daarom vroeg Investment Officer een aantal vermogensbeheerders hun prognoses voor 2024 in een serie podcasts:

 
 
 
 

In samenwerking met:

Outlook