IO Talks

Roep om hogere frequentie van waarderingen private markten

Met de democratisering van private equity volstaat een update van een waardering van één keer per jaar niet meer. Kwartaal- en maandwaarderingen worden de norm, naarmate alternatieve beleggingen worden aangeboden aan een bredere groep beleggers, waaronder vermogende particulieren en family offices.

Volgens de stichting Luxembourg Valuation Professionals Association (LVPA), waarvan de oprichters tevens werkzaam zijn bij advieskantoren als EY en PwC, ziet de markt ‘een toenemende hang naar variatie in frequentie’. Meer bedrijven gaan over op kwartaalrapportage, in plaats van halfjaarlijkse rapportage, en ook op maandelijkse rapportage. 

Dat zeggen Hind El Gaidi, Christophe Vandendorpe, Rafaël Le Saux en Antoine Boggini in  een podcast-interview met Investment Officer Luxembourg. ‘Het waarderen van financiële assets werd vroeger gezien als een klusje dat iemand erbij deed als computer-klusje, en dat was het wel zo’n beetje. Nu gaan we naar een situatie waarin het uiterst strategisch wordt voor het opbouwen van vertrouwen met je investeerders.’