Dit artikel wordt u aangeboden door Schroders.

Schroders Capital: Lanceert zijn eerste private equity ELTIF

Private Equity

Schroders Capital Schroders Capital heeft deze week de lancering aangekondigd van zijn eerste private equity vehikel voor particuliere beleggers, de Schroders Capital Private Equity ELTIF 2023. Deze nieuwe ELTIF-fondsstructuur, die gebaseerd is op nieuwe Europese regelgeving, maakt het mogelijk dat particuliere beleggers deel kunnen nemen aan private equity beleggingen.

Schroders Capital Private Equity ELTIF 2023 zal zich richten op een lagere en middelgrote private equity buy-outs en groeibeleggingen voornamelijk in Europa, maar met de flexibiliteit om te beleggen in niet-Europese bedrijven die operationeel sterk actief zijn in Europa. Het gaat hierbij doorgaans om kwalitatief hoogwaardige familiebedrijven of door ondernemers geleide bedrijven die op zoek zijn naar een partner voor hun volgende groeifase. 

Het nieuwe fonds zal investeren in de sectoren industrie, bedrijfsdiensten, consumenten-, technologie- en gezondheidszorg met een beleggingshorizon op middellange tot lange termijn, variërend van drie tot zeven jaar. 

Het fonds heeft ecologische en/of sociale kenmerken op grond van artikel 8 van de SFDR-verordening*.

Schroders Capital heeft meer dan 20 jaar ervaring met beleggen in private equity. De al langer beschikbare beleggingsmogelijkheden waren echter niet toegankelijk voor particuliere beleggers, maar richtten zich op institutionele beleggers en (grotere) vermogensbeheerders en family offices. 

Het ELTIF-beleggingsvehikel maakt de strategie toegankelijk voor een breder spectrum aan beleggers. Het leveren van vermogensoplossingen is een strategische prioriteit voor Schroders Capital. De lancering van deze eerste Schroders Capital ELTIF is een belangrijke ontwikkeling om particuliere beleggers meer toegang te bieden tot private activa.

Karine Szenberg, Head of Europe bij Schroders, verklaarde: 

"Wij zijn van mening dat een bredere groep van beleggers in staat moet zijn om in te spelen op de robuuste rendementen en diversificatievoordelen die beleggen in private assets kan opleveren. De eerste ELTIF van Schroders Capital zal ervoor zorgen dat er een gestage stroom van kapitaal beschikbaar komt voor belangrijke investeringen, waarvan particuliere langetermijnbeleggers op hun beurt ”kunnen profiteren.”

Georg Wunderlin, Global Head of Private Assets van Schroders Capital, zei:

"Schroders Capital biedt al een breed scala semi-liquide oplossingen aan, aan verschillende categorieën beleggers. We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om de toegang tot dit soort beleggingen voor particuliere beleggers verder uit te breiden en ELTIF's zijn een uitstekend instrument om dit te bereiken.”

Met € 85,6 miljard** aan beheerd vermogen biedt Schroders Capital beleggers toegang tot een breed scala aan beleggingsmogelijkheden in private activa, zoals vastgoed, private equity en schuld en infrastructuur. 

Meer informatie? Bezoek onze website.

Lees ook: What is an ELTIF?

__________

Over Schroders Capital

Schroders Capital Schroders Capital biedt beleggers toegang tot een divers aanbod aan private asset beleggingen, portefeuillebouwstenen en op maat gesneden private asset strategieën. Het team richt zich op het behalen van superieure risicogecorrigeerde rendementen en de uitvoering van beleggingen door een combinatie van rechtstreekse beleggingscompetenties en bredere oplossingen in alle private asset categorieën, via gemengde fondsen en op maat gemaakte private asset mandaten.

Het doel is stabiele rendementen te behalen door een gedisciplineerde benadering, op basis van een cultuur die wordt gekenmerkt door prestaties, samenwerking en integriteit.

Met een vermogen onder beheer van 83,9 miljard USD (85,6 miljard EUR) biedt Schroders Capital een gevarieerd aanbod beleggingsstrategieën in onder meer vastgoed, private equity, secondaries, durfkapitaal, infrastructuur, gesecuritiseerde producten en door activa gedekte leningen, private financiering, aan verzekeringen gekoppelde effecten en BlueOrchard (impact-specialist).

___________

* Artikel 8 van Verordening (EU) 2019/2088 inzake informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiële dienstensector (de "SFDR"). Meer informatie over duurzaamheidsaspecten van dit fonds vindt u op www.schroders.com.

** Vermogen onder beheer per vrijdag 30 september 2022 (inclusief geen vergoeding opleverende dry powder en interne kruisdeelnemingen)