Dit artikel wordt u aangeboden door Invesco.

Invesco - Waarom beleggen in de opkomende markten zonder China?

Invesco - Waarom beleggen in de opkomende markten zonder China?

Opkomende markten, met uitzondering van China, bieden beleggers aanzienlijke beleggingsmogelijkheden, waardoor ze hun portefeuilles kunnen diversifiëren en het landenconcentratierisico kunnen verminderen. Veel portefeuilles van opkomende markten zijn uiteraard gericht op China, gezien de omvang en diepte van de kapitaalmarkt van het land.

Beleggers behandelen China steeds meer afzonderlijk wanneer zij aandelen uit opkomende markten beleggen, vanwege het unieke profiel als beleggingsbestemming. Deze strategie geeft beleggers de kans om te beleggen in aandelen uit opkomende markten en hun activaallocatie dienovereenkomstig aan China aan te passen, of China volledig uit te sluiten.

Het is niet ongebruikelijk om grote individuele markten zoals China uit brede regionale aandelenstrategieën te verwijderen wanneer deze omvangrijk worden. In 2001 splitste Japan zich af van de rest van Azië, toen de MSCI de Asia ex-Japan index lanceerde. Deze stap erkende de volwassen economie en aandelenmarkt van het land. Het erkende de veranderende perceptie van beleggers dat Japan een ander beleggingsprofiel had.

Er kunnen parallellen worden getrokken met het huidige China. We kunnen de opkomende markten zonder China beschouwen als een opkomende versie van Azië zonder Japan.

Lees meer (in Eng)