Over Investment Officer

Investment Officer is een initiatief van de FD Mediagroep, dat gelanceerd is in augustus 2008. Het is een onafhankelijk journalistiek platform, dat zich richt op professionals die actief zijn in de wereld van asset owners, asset management en asset servicing bedrijven. Het platform is actief in drie landen: België, Nederland en Luxemburg. 

Doelgroepen die we daarbij voor ogen hebben zijn het asset management, de banken- en verzekeringssector, onafhankelijk vermogensbeheer en de institutionele wereld, naast custodians en wet- en regelgevers. 

Naast een website, maakt de redactie printproducten voor specifieke doelgroepen, die rechtstreeks onder beleggingsprofessionals worden verspreid. Zo verschijnt zes keer per jaar IO Institutioneel, een krant die gericht is op de institutionele wereld. 

Ook worden er door Investment Officer netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Zo is het initiatiefnemer van het Fondsevent en van de jaarlijkse Investment Outlook van andere hoogwaardige (voor de doelgroep bestemde) bijeenkomsten, alsook van de Linkedin-groep DIMP (Dutch Investment Management Professionals). Deze bestaat uit 3500 leden.

Op de website van Investment Officer zijn meerdere unieke databases te vinden, zoals een database met meer dan 35.000 beleggingsfondsen en ETF's en een database welke meer dan 13.000 marktvisies en rapporten bevat van meer dan 80 asset managers. Abonnees van Investment Officer worden dagelijks op de hoogte gehouden van de nieuw toegevoegde rapporten en marktvisies. Daartoe ontvangen ze op alle werkdagen de Morning Call in hun mailbox. Ook kan men alle werkdagen een nieuwsbrief met het laatste nieuws ontvangen over de markten en uit de sector.

Tot het einde van het eerste kwartaal van 2022 droeg het platform in Nederland de naam Fondsnieuws, terwijl de twee zusterplatformen in België en Luxemburg gelanceerd zijn onder de naam Investment Officer. Het Belgische platform is eind 2017 van start gegaan. De artikelen worden zowel in het Frans als in het Nederlands gepresenteerd. Tevens worden  events voor de doelgroep georganiseerd, zoals Portfolio Day. In 2020 is Investment Officer ook in Luxemburg van start gegaan met een platform. 

Daarnaast is YLD! gelanceerd: de content marketing studio die - los van de redactie van Fondsnieuws - branded content creëert, produceert en distribueert voor marktpartijen in de financiële sector.  

In 2018 is bovendien in Nederland gestart met IO Institutioneel, een krant die ontwikkelingen op het terrein van markten, beleggingsoplossingen, asset allocatie en portefeuilleconstructies probeert te duiden voor pensioenfondsbestuurders en -beleggers. 

Dagelijkse leiding

De dagelijkse leiding is in handen Jorge Groen en Jasper Staring. De eerste is verantwoordelijk voor het redactionele beleid, de ander voor sales, marketing en business development. Zij vormen de statutaire directie van Investment Publishing International BV, de uitgever van Investment Officer. Samen voeren zij het uitgeefbeleid. 

Eerder was Jorge hoofdredacteur van IEXProfs en IEXGeld en van Nederlands Pensioen- en Beleggingsnieuws (NPN). Tevens heeft hij gewerkt voor Het Financieele Dagblad. 

Staring komt uit de financiële dienstverlening. Hij heeft bijna zeven jaar gewerkt voor Fortis Investments en is betrokken geweest bij de opstart van de financiële retailactiviteiten van Vendex KBB. In 2003 is hij het online marketingbureau ABNC gestart. In 2005 voegde hij daar FinFiles aan toe: een specialist in het opzetten en beheren van databases met informatie over financiële producten.

Redactie:

Lenneke Arts is sinds 2017 redacteur bij Investment Officer. Ze werkte eerder bij de marktenredactie van Het Financieele Dagblad, MKB Servicedesk en Het Algemeen Dagblad. Ze heeft een master journalistiek gedaan aan de VU en heeft de opleiding tot DSI Beleggingsadviseur succesvol afgerond.

- Max Severijns is in juni 2021 begonnen als redacteur van Investment Officer. Max heeft internationale betrekkingen gestudeerd in Milaan, waar hij ook als leraar Engels heeft gewerkt. Eerder heeft hij communicatie en orientaalse talen gestudeerd aan de Zuyd University of Applied Sciences. Dankzij een uitwisselingsprogramma studeerde hij eerder ook aan de Shinsu University in Japan.

- Jurgen Vluijmans stuurt als editorial manager Investment Officer in België aan. Jurgen kwam over van Degroof Petercam Asset Management waar hij hoofd communicatie was. Eerder heeft hij in uiteenlopende functies gewerkt voor Petercam Institutional Asset Management, Dexia Asset Management en Roularta Media Group. Hij is tevens bestuurslid van de Vlaamse Federatie van Beleggers.

Raymond Frenken is met ingang van 2022 editorial manager van Investment Officer.lu. Hij heeft een lange staat van dienst in de financiële journalistiek en het bedrijfsleven. Hij heeft het kantoor van Bloomberg in Nederland opgezet, werkte voor het FD, de FT en CNBC en zette EurActiv in Brussel op. Daarnaast is Raymond werkzaam geweest als senior manager communications voor DSM en was hij van 2014 tot 2021 director communicatie van de Europese Banken Federatie (EBF) in Brussel.

Mike Gordon is medewerker van Investment Officer.lu. Hij heeft eerder gewerkt voor Dow Jones Newswires/ Wall Street Journal in Luxemburg, alsook voor MLex market intelligence en voor het Luxemburg actieve New Media. Mike, van Canadese afkomst, heeft bovendien een aantal jaren gewerkt voor Banque Internationale à Luxembourg. 

- Esther Gotink is eindredacteur van IO Institutioneel, de krant die zes keer per jaar verschijnt en de institutionele wereld als thema heeft. Esther heeft een achtergrond in de financiële journalistiek. Zo was zij  plaatsvervangend hoofdredacteur en eindredacteur bij (een onderdeel van) de Financial Times. Ze is daarnaast actief in de pensioensector. 

Marketing, sales en custom media 

- Quirine Faber geeft leiding aan het productmanagement: zij kwam eind 2013 over van de Telegraaf Media Group, waar zij channel manager was voor overgeld.nl en daarvoor actief was als account manager print/online. Eerder in haar loopbaan heeft Quirine als account manager gewerkt bij ING Bank en was ze actief als marketeer bij VNU Business Publications.

- Andjenie Mohan is marketingcommunicatie manager voor de websites van Investment Officer. Zij onderhoudt het contact met de partners van ons platform. Eerder was ze ondermeer digital project & campaign manager van MediaScience en online marketeer van Sanoma Media.

- Yannick Lunshof is in 2021 in dienst getreden als editor custom media  en is op dit moment business owner branded content van Investment Officer. Eerder was hij actief als accountmanager voor de FD Mediagroep en werkte hij gedurende 4 jaar als marketing manager voor Think ETF’s / Van Eck. Eerder in zijn loopbaan is hij actief geweest als personal banker voor ING.

Medewerkers en kennisexperts 

Daarnaast werkt de redactie voor de productie van haar websites en magazines in Nederland, België en Luxemburg samen met een vaste groep van ervaren financiële journalisten, van wie een aantal een achtergrond hebben in de financiële sector. Ook wordt bij de productie gebruik gemaakt van vaste medewerkers op het terrein van vormgeving, art direction, fotografie en infographics.

Vormgeving en opmaak van alle printproducten worden gedaan door Fier Media. 

Tot slot zijn talrijke beleggingsprofessionals, wetenschappers en consultants als columnist (of kennisexpert) aan Investment Officer verbonden. Experts die wekelijks of maandelijks voor onze platforms een bijdrage leveren zijn Anne Abbenes, Bernard ter Haar, Han de Jong, Han Dieperink, Jeroen Blokland, Edin Mujagic, AF Advisors, Bfinance, Hart Advocaten, Morningstar en Ortec Finance.