Dit artikel wordt u aangeboden door Schroders.

Schroders Capital levert project HOF36 op met 444 huurwoningen in Leiden

Afgelopen week heeft aannemer De Vries en Verburg alle 444 huurwoningen in project HOF36 opgeleverd aan Schroders Capital. De bouw van het hoogwaardig en duurzame woonproject HOF36 - het 36e Hofje van Leiden - is voorspoedig verlopen en alle woningen zijn ruim voor de oplevering verhuurd. Vanaf vorige week nemen de bewoners gefaseerd hun intrek in het wooncomplex dat op 5 minuten fietsen van hartje Leiden is gevestigd en naast station Lammenschans ligt.

Project HOF36 bestaat uit 5 bouwblokken met in totaal 126 sociale en 318 midden- en vrije sector huurwoningen rondom een fraai aangelegde gemeenschappelijke binnentuin. Daarnaast opent in september kinderopvang Partou in een van de gebouwen haar deuren. De duurzame appartementen zijn gasloos, voorzien van een WKO-installatie en ruim 1.000 zonnepanelen. De gezamenlijke binnentuin is een groene, rustige oase waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, ontspannen en genieten. Ook is de binnentuin voorzien van een innovatief wateropvangsysteem, zodat overtollig regenwater duurzaam kan worden hergebruikt voor de irrigatie van de tuin.

Julius Terpstra, wethouder Wonen, Bouwen en Welzijn in Leiden: “Het is mooi om te zien dat de bouw van HOF36 voorspoedig is verlopen en dat de woningen nu worden opgeleverd. De realisatie van 126 sociale en 318 midden- en vrije sector huurwoningen is een waardevolle toevoeging aan de Lammenschansdriehoek. De oplevering van HOF36 is een goede stap in het verlagen van de druk op de woningmarkt.”

Pieter Akkerman, co-head Real Estate Nederland, Schroders Capital: “Wij zijn verheugd over de voltooiing van het kwalitatief hoogwaardig project HOF36 en de positieve maatschappelijke impact die het zal hebben op het nijpende woningtekort in Nederland. Met project HOF36 bieden we huisvesting aan ruim 444 woningzoekenden in alle relevante segmenten. Deze langetermijninvestering is een mooi voorbeeld van hoe wij voor en met alle stakeholders werken aan duurzame stedelijke ontwikkelingen.”

EINDE

 

Schroders Capital Real Estate Netherlands 
+ 31 (0) 20 714 7130
info-re-nl@schroders.com

Schroders Capital
Schroders Capital biedt investeerders toegang tot een breed scala aan investeringsmogelijkheden voor private assets, bouwstenen voor portefeuilles en op maat gemaakte strategieën voor private assets. Het team richt zich op het leveren van best-in-class, voor risico gecorrigeerde rendementen en het uitvoeren van investeringen door een combinatie van directe investeringsmogelijkheden en bredere oplossingen in alle segmenten van de markt voor niet genoteerde beleggingsproducten, door middel van gecombineerde fondsen en op maat gemaakte mandaten.

Het team streeft naar duurzaam rendement door een grondige aanpak en in overeenstemming met een cultuur die wordt gekenmerkt door prestatie, samenwerking en integriteit.

Met een beheerd vermogen van $93,7 miljard (£73,5 miljard; €84,8 miljard)* biedt Schroders Capital een gediversifieerd scala aan beleggingsstrategieën, waaronder vastgoed, private equity, secondaries, durfkapitaal, infrastructuur, gesecuritiseerde producten en asset-based finance, private debt, insurance-linked securities en BlueOrchard (Impact Specialists).

*Vermogen onder beheer per 31 december 2023 (inclusief non-fee earning dry powder en in-house cross holdings).

www.schroderscapital.com