Fondsevent 2023 - AI: vriend of vijand

andy-kelly-0E_vhMVqL9g-unsplash (1).jpg

Is dit dan de grootste omwenteling sinds de industriële revolutie? De doorbraak van kunstmatige intelligentie (AI) wekte in ieder geval in één maand tijd de interesse op van meer dan 100 miljoen gebruikers die zich inschreven voor de chatbot Chat GPT. De beurswaarde van moederbedrijf OpenAI ging door het dak. Geweldig nieuws voor de belegger, maar geldt dat ook voor burgers en samenleving? Is AI onze vriend of wordt het onze vijand? 

De 17e editie van Het Fondsevent draait om de vraag wat dat voor de samenleving, de economie en de financiële markten betekent. Prof dr. Max Welling, hoofdonderzoeker bij het Deep Learning Lab in Amsterdam en Microsoft Research AI4 Science, zal uitleggen hoe AI werkt. Hij duidt de implicaties van deze revolutie voor de samenleving. 

Gerben de Zwart, die bij pensioenbelegger APG AI toepast in het beleggingsproces, zal uitleggen hoe de blootlegging van nieuwe, soms nog niet ontgonnen data, bijdraagt aan hogere rendementen en hoe de pensioenbelegger van kunstmatige intelligentie profiteert. Cynthia Liem gaat in op het risico dat ‘de menselijke en maatschappelijke werkelijkheid klem dreigt te komen zitten tussen de regels van algoritmes en van statistische modellen’. Liem heeft zich aan de de Universiteit van Delft gespecialiseerd in de impact van AI op de samenleving en adviseert onder meer de overheid over beleid naar aanleiding van de toeslagenaffaire.
 
In de break-out sessies gaan de partners van het Fondsevent nader in op de uitdagingen en de kansen die AI aan beleggers en markten biedt. Het event wordt afgerond met een speciale toegift – maar die houden we nog even voor onszelf. ;-)
 
Schrijf u in voor het Fondsevent 2023, zodat u bepakt met kennis, inzicht en een gezonde dosis waakzaamheid de nieuwe wereld van kunstmatige intelligentie, machine learning en data science tegemoet kunt gaan. Dagvoorzitter Rens de Jong verwelkomt u graag op 25 september in ’t Spant te Bussum. Meld u aan via deze link.

In samenwerking met:
Sponsoren Fondsevent 2023