Fondsnieuws wordt Investment Officer

Met ingang van het nieuwe jaar gaan we in de drie landen waar we thans actief zijn – Nederland, België en Luxemburg  – één en dezelfde naam voeren: Investment Officer. Deze naam gebruiken we al voor ons zusterplatform in België en Luxemburg en die gaan we nu dus ook in Nederland doorvoeren.

Dat doen we omdat we al langer vinden dat Fondsnieuws de lading niet meer zo goed dekt van wat we doen. Toen we in 2008 begonnen, voerden producten zoals beleggingsfondsen nog de boventoon, maar al enige jaren gaat het vooral om de toegevoegde waarde die ervaren en hoog opgeleide beleggingsexperts en consultants hun klanten kunnen bieden – investment officers dus.
 
In 2018 zijn we Investment Officer in België begonnen en in 2020 zijn we live gegaan met een platform in Luxemburg. In ieder land staat de eigen specifieke dynamiek in de sector centraal. Lokale redacteuren maken unieke, eigen verhalen op basis van lokale specialisten en beslissers in de voertaal van het land: Nederlands in Nederland, Nederlands en Frans in België en Engels en Frans in Luxemburg.

Achter de schermen werken de lokale redacties van de drie websites al jarenlang nauw samen. Naast lokale verhalen over de sector, brengen we op alle sites bijdragen van kennisexperts en columnisten en daarnaast delen we artikelen die een Europa-brede scope hebben. Denk daarbij aan analyses over de financiële markten, interviews met strategen, fondsmanagers en economen en berichtgeving over actuele ontwikkelingen op het terrein van wet- en regelgeving.
 
Vanaf begin 2022 wordt Investment Officer niet alleen de gedeelde naam voor alle websites en uitingen, maar zal het platform bovendien qua look & feel voor alle landen waar we actief zijn ook identiek zijn. Met dit nieuwe platform beschikken we over de meest geavanceerde mogelijkheden om onze lezers van informatie te voorzien en onze partners in staat te stellen om met onze doelgroep in contact te komen.