Dit artikel wordt u aangeboden door Kempen.

Vijf jaar impact beleggen met de Global Impact Pool

Vijf jaar impact beleggen met de Global Impact Pool

De Global Impact Pool van Van Lanschot Kempen Investment Management viert deze maand haar vijfjarig bestaan. Het beleggingsfonds, gelanceerd in januari 2018, doet uitsluitend investeringen die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en het klimaat, waarbij tevens gestreefd wordt naar een marktconform financieel rendement. De focus ligt vooral op investeringskansen in private markten, zoals private equity en infrastructuur, omdat deze markten de beste impact/rendementsverhouding bieden.

Ralph Engelchor, co-portfoliomanager van de Global Impact Pool, licht toe: ‘Als team zijn we ontzettend trots vanwege het vertrouwen van onze investeerders. In de afgelopen vijf jaar hebben we een impactvolle, gediversifieerde portefeuille op kunnen bouwen met een aantrekkelijk risico / rendementsprofiel. Nu de portefeuille grotendeels geïnvesteerd is verwachten we dat het impact- en financiële rendement van de pool verder zal verbeteren. Sinds de oprichting van het fonds is het geannualiseerde rendement 4,7% waarbij de laatste drie jaar een gemiddeld rendement van 7,3% per jaar is gerealiseerd*.’ 

Lees verder

*Bron: rendement t/m 30 september 2022, Global Impact Pool Class FA. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.