Fondsevent - Europa in het nauw

Fondevent professionele belegger

IO Fondsevent: Europa in het nauw

Veel asset owners zijn niet geneigd vooruit te lopen op geopolitieke ontwikkelingen. Sterker nog, ze negeren deze gebeurtenissen vaak.

Wordt dat dit jaar anders, nu heftige oorlogen woeden in Oekraïne en het Midden-Oosten? Nu de Verenigde Staten wedijveren met een groep opkomende landen (het mondiale zuiden), China en Rusland om cruciale grondstoffen voor de energietransitie? Nu ruim 3,7 miljard mensen een nieuwe volksvertegenwoordiging moeten kiezen, terwijl binnenlandse tegenstellingen in veel landen op scherp staan? Veilig beleggen in een unipolaire wereldorde onder leiding van de VS lijkt minder vanzelfsprekend. In asset allocatie klinkt steeds vaker de vraag of vermogen wel terugkomt (return of investment) boven de vraag waar vermogen het best rendeert (return on investment). Dat geldt niet alleen voor grote beleggers die geopolitieke risico’s in periodieke barometers inschatten, maar ook voor eindbeleggers. Zij vragen zich af of vermogen nog veilig is. 

Beleggers laten altijd allerlei omstandigheden meewegen in hun keuzes. Fondsevent ‘Europa in het nauw’ onderzoekt met topsprekers hoe geopolitiek, demografie, conflict en duurzaamheid momenteel neerslaan op asset allocatie. De achterliggende vraag voor de bezoeker en voor beleggers: is het vermogen van uw klanten nog wel veilig? 

Inschrijven kan via deze link en onderstaande knop: