Blijf up-to-date met de IO Weekly podcast

Luister nu

Thematisch beleggen: Toekomstbestendige business modellen

Thematisch beleggen: Toekomstbestendige business modellen

Samen met wetenschappers en topspecialisten uit de beleggingswereld organiseren Fondsnieuws en Investment Officer een kennissessie over thematisch beleggen, met speciale aandacht voor toekomstbestendige businessmodellen.

Samen met topspecialisten uit de internationale beleggingswereld en Nederlandse wetenschap organiseren Fondsnieuws en Investment Officer een online kennissessie over toekomstbestendige businessmodellen.

Wie de top twintig van de breedste Amerikaanse aandelenindex S&P 500 van 1990 en nu vergelijkt, treft weinig overeenkomsten. Toch is er een selecte groep bedrijven die van constante waarde is in de index. Zij hebben een langer dan gemiddelde levenscyclus en doorstaan ogenschijnlijk eenvoudig de test der tijd. Wat is hun geheim?


Volgens onze speciale gast Yousri Mandour, docent aan de Nyenrode Business Universiteit en auteur van verschillende managementboeken, is innovatie het sleutelbegrip. In zijn onderzoek richt hij zich op de vraag waarom het sommige bedrijven lukt om blijvend klantwaarde te realiseren. Tijdens zijn keynote neemt hij ons mee op de ‘de klantreis’ naar innovatie.


Of abonnementsmodellen zoals bekend van Netflix, Microsoft Office 360 of uw sportschool onderdeel uitmaken van die klantreis laten we in het midden, maar dat ze succesvol zijn is een feit. Dat stelt Walid Azar Atallah, senior portfolio manager van de subscriptie strategie van Thematics Asset Management (een onderdeel van Natixis IM). Hij wordt geïnterviewd over hoe je zou moeten beleggen in de subscriptie-economie.

Elektronische auto’s of EV’s hebben aantoonbaar de toekomst van persoonlijk transport in handen. Raj Shant, portfolio specialist bij Jennison Associates, een dochter van PGIM Investments, legt uit hoe de EV-markt zal schalen en waarom het een geweldige beleggingsopportuniteit kan zijn.

In samenwerking met