Online Kennissessie: Hoe goed kent u de duurzame obligatie?

Duurzame obligaties met Schroders en UBS AM

Door de snelle opkomst van groene obligaties, sociale obligaties en obligaties gelinkt aan duurzaamheid ondergaat de obligatiemarkt een ingrijpende transitie. Maar het gebrek aan standaarden, betrouwbare data en het gevaar van greenwashing ondermijnen het inzicht in en vertrouwen van beleggers in deze financiële instrumenten.

Hoe goed is ons begrip van de duurzame obligatie? Daarover gaat deze Online Kennissessie van Investment Officer, op 17 november van 13.00 tot 14.00 uur.

In de keynote staat Sebastiaan Hooghiemstra, advocaat bij advocatenkantoor Loyens & Loeff, stil bij de uitbreiding van de SFDR-regels op 1 januari 2023. Naar verwachting staat de sector aan de vooravond van een bijsturing van de SFDR-classificatie van beleggingsfondsen. En moeten sommige fondsen overwegen of ze wel Artikel 9 of Artikel 8 zijn. 

We praten met twee vastrentende experts over de kansen en uitdagingen van de duurzame obligatiemarkt. Saida Eggerstedt is expert Sustainable Credit bij Schroders. Martine Wehlen is portfoliomanager van de UBS AM Green Social Sustainable Bond strategie. 
 

In samenwerking met:
Sponsoren november 2022