Thematisch beleggen: Sluipmoordenaar disruptie

Kennissessie Thematisch beleggen: sluipmoordenaar disruptie

In samenwerking met wetenschappers en beleggingsexperts organiseerde Investment Officer een online kennissessie over digitale disruptie. Hoe hard gaat het met de ontwrichting?

Kijk de online kennissessie terug

Disruptie gedreven door innovatie wordt ten onterechte gepresenteerd als een plotselinge omwenteling die gevestigde partijen overkomt, zelfs als het in een moordend tempo gebeurt. In werkelijkheid is het een sluimerend proces waarbij gevestigde partijen te weinig innoveren en de waarde van klantsegmenten systematisch onderschatten. Dat zegt de bedenker van de disruptieve innovatietheorie Clayton M. Christensen.
 
In deze online kennissessie in de reeks thematisch beleggen analyseren we het proces van digitale disruptie en hoe daar als belegger van te profiteren. Na een keynote van Bob de Wit, Professor of Strategic Leadership bij Nyenrode Center of Strategy, Organization & Leadership,  over disruptie door de jaren heen, gaan we met beleggingsexperts van Schroders en Pictet Asset Management in gesprek over hoe bedrijven moeten omgaan met disruptie.

 

In samenwerking met: