ESG Kennissessie: De klimaattop in Glasgow

ESG Kennissessie: De klimaattop in Glasgow

Samen met wetenschappers en topspecialisten uit de beleggingswereld organiseren Fondsnieuws en Investment Officer een ESG-Kennissessie, met ditmaal speciale aandacht voor wat de naderende klimaattop (COP26) in Glasgow betekent voor uw beleggingen.

COP26 - van 31 oktober tot 12 november - is de belangrijkste klimaattop van de Verenigde Naties sinds Parijs in 2015, toen bijna 200 wereldleiders hun handtekening hebben gezet onder het klimaatakkoord. Een belangrijk aandachtspunt van COP26 is dat meer landen netto nul doelstellingen zullen aannemen. Dat maakt de kans aannemelijk, dat nieuwe klimaat wet- en regelgeving van kracht wordt. 
 
Voor beleggers is COP26 een niet te missen klimaattop. De impact van klimaatverandering is een systeemrisico, die de ecologische voetafdruk van beleggingen nadrukkelijk in de schijnwerpers zet. Naarmate wetgeving en veranderende consumentenvoorkeuren de financiële prestaties van bedrijven dieper zullen kleuren, zal het onderscheid tussen de winnaars en verliezers op de financiële markten steeds groter worden.
 

Bijna zes jaar na het Klimaatakkoord van Parijs (COP21) komen de wereldleiders vanaf 31 oktober samen in Glasgow om de voortgang te bespreken. De verwachtingen zijn gespannen, want hoewel er brede consensus is over de urgentie van het klimaatprobleem en de menselijke hand daarin, staan tegenstrijdige belangen tussen landen, economieën en industrieën een effectieve aanpak in de weg, zegt Maarten van Aalst

Van Aalst is naast professor en klimaatwetenschapper aan de Universiteit van Twente en Columbia University, directeur van het Internationale Crescent Klimaatcentrum van Het Rode Kruis en lead-auteur van de IPPC-klimaatrapporten. Vanuit zijn expertise blikt hij vooruit op COP26 en de impact ervan op beleggers.

Na zijn keynote buigen de beleggingsexperts van BMO Global Asset Management, Schroders en Allianz Global Investors zich over de vraag hoe te beleggen in een meer duurzame economie en formuleren hun antwoord op de klimaatcrisis.
  
De specialisten van drie asset managers leggen daarnaast tijdens deze Kennissessie uit hoe zij de risico’s en kansen van klimaatveranderingen meewegen in hun beleggingsbeslissingen. 

In samenwerking met: